Ndertesa te Barrdha

ISBN: 000-0000-000-00-0| Published: 2015-12-16 500 - Viewers

Universiteti Politeknik i Tiranës, Fakulteti i Arkitektures dhe Urbanistikes, Ministria e Zhvillimit Urban, Arkivi Qendror Teknik i Ndertimit, Instituti i Monumenteve të Kulturës,ne sallen "Motra Tone" te Galerise Kombëtare te Arteve, hapin ekspoziten me teme: Ndertesa te Barrdha - Arkitektura e Spitaleve 1945-1990. Celja e saje u be behet me 16 Dhjetor 2015 ora 17:00, dhe qendroj e hapur per deri me date 22 Dhjetor 2015. Arkitektura e spitaleve 1945-1990.

Kjo ekspozitë, është një tentativë për të kthyer vëmendjen në një kapitull të pashkruar të historisë së arkitekturës shqiptare; në trashëgiminë e realizmit socialist. Duke hedhur vështrimin në një periudhë në të cilën është ndërtuar shumë dhe për të cilën është folur pak, si dhe duke vlerësuar të thyer tabunë e përballjes me historikun e zhvillimit të vendit gjatë komunizmit, synohet të evidentohen vlerat arkitektonike e ndërtimore të periudhës 1945 – 1990.

Autoret: Gjergj Islami, Gjergj Thomai, Marsida Tuxhari

Duhet të jeni të Identifikuar qe të pelqeni/vlersoni postimin!

(0) Comments

You need to Log In to comment this post!