Urat ne Shqiperi

ISBN: 978-9928-131-56-0| Published: 2016-02-12 479 - Viewers

Ne kete botim, Arkivi Qendror Teknik i Ndertimit (AQTN) paraqet historine e ndertimit te rrugeve e urave, duke filluar nga periudha e krijimit te Shtetit Shqiptar deri ne fundin e viteve 80-te. Ndryshe nga botimet e tjera ne kete fushe te cilat kane qene te karakterit historik e kulturor, me kete botim duam te tregojme lindjen dhe zhvillimin e industrise moderne te ndertimit ne vendin tone.

Nder botimet e meparshme nuk mund te mos permendim ate te Ing. Jovan Adami ne vitet 50–te, i cili njihet edhe si botimi i pare i sistemuar mbi rruget dhe urat e vendit tone dhe vecanerisht ate te Prof. Valter Shtylla ne vitin 1998, i cili ka nje saktesim dhe nje persosje te metejshme, vecanerisht per gjurmet e rrugeve dhe urave, qe jane objekte te trashegimise sone kulturore.

Autoret: Gjergj Thomai, Arjan Lako, Luljeta Fortuzi

Duhet të jeni të Identifikuar qe të pelqeni/vlersoni postimin!

(0) Comments

You need to Log In to comment this post!