Librat

Post Image
Published: 2019-04-02
By: Etleva Bushati, Iva Mezezi, Gjergj Thomai, Ada Petrela, Frida Zaimi, Joana Gogo

Godinat Industriale

Godinat dhe komplekset industriale u ndertuan pergjate viteve duke u zgjeruar dhe pershtatur me linjat e prodhimit, nevo...

Posted: 2019-11-14 18:58:55
Lexo me shume!
Post Image
Published: 2019-03-25
By: Dr. Urb.Gjergj Thomai, Urb.Fatlinda Struga, Urb.Klaud Manehasa, Urb.Nerxhana Tallushi

GRAMSH - Zhvillimi Urban 1945 - 1990

Zhvillimi i qytetve te Shqiperise ne periudhen kohore 1945 -1990 duhet te kuptohet ne lidhje te ngushte me regjimin poli...

Posted: 2019-11-14 20:19:38
Lexo me shume!
Post Image
Published: 2019-02-24
By: Gjergj Thomai, Florian Nepravishta, Oketa Hoxha

Hotelet - Para 1990

Hotelet (Para 1990 - Zhvillimi i Tipologjisë në Shqipëri). Ne kete botim, synohet qe nepermjet prezantimit te arkitek...

Posted: 2019-11-14 19:40:11
Lexo me shume!
Post Image
Published: 2019-02-05
By: Florian Nepravishta, Gjergj Thomai

Prezenca Austro-Hungareze ne Shqiperi

Prezenca Ausro-Hungareze ne Shqiperi (arkitekturë, planifikim, infrastrukture 1916-1935). Ky botim vjen ne trajten e nj...

Posted: 2019-11-12 11:14:24
Lexo me shume!
Post Image
Published: 2018-12-12
By: Gjergj Islami, Denada Veizaj, Gjergj Thomai, Enrico Fontanari

Under Pressure

Kjo është një përpjekje për të portretizuar realitetin e Shqipërise komuniste, duke perdorur arkitekturen si mjet...

Posted: 2019-11-10 02:32:40
Lexo me shume!
Post Image
Published: 2017-05-25
By: Eglantina Gjermeni, Gjergj Thomai

Te projektosh per te jetuar - Katalog

Ky katalog u hartua me kontributin e vyer te Arkitektes Vera Bushati, e cila i dha ngjyre veprave te realizuara para vit...

Posted: 2019-11-10 15:40:09
Lexo me shume!
Post Image
Published: 2016-11-08
By: Denada Veizaj, Gjergj Islami, Gjergj Thomai

STACIONET

Ky botim vjen si finalitet i nje proiekti kerkimor, i zhvilluar ne kuader te bashkepunimit mes Fakultetit te Arkitekture...

Posted: 2019-11-10 02:32:41
Lexo me shume!
Post Image
Published: 2016-10-22
By: Sotir Dhamo, Gjergj Thomai, Besnik Aliaj

Tirana - Qyteti i munguar

Si dhe pse qytetet marrin formen qe shohim? Arsyet mund te jene te shumta, por ne kete material do te ndalemi ne nje mar...

Posted: 2019-11-10 15:33:23
Lexo me shume!
Post Image
Published: 2016-02-12
By: Gjergj Thomai, Arjan Lako, Luljeta Fortuzi

Urat ne Shqiperi

Ne kete botim, Arkivi Qendror Teknik i Ndertimit (AQTN) paraqet historine e ndertimit te rrugeve e urave, duke filluar n...

Posted: 2019-11-10 03:05:27
Lexo me shume!
Post Image
Published: 2016-02-12
By: Gjergj Thomai, Fitim Ballo, Luljeta Fortuzi

Ujesjellesa - Kanalizime

Duke vezhguar qytetet tona nga kendveshtrimi i banorit, vizitorit, por edhe specialistit, kurrsesi nuk mund te mos perba...

Posted: 2019-11-12 09:45:15
Lexo me shume!
Post Image
Published: 2015-06-12
By: Gjergj Islami, Gjergj Thomai, Marsida Tuxhari

SPITALET

Ky botim, eshte nje tentative per te kthyer vemendjen ne nje kapitull te pashkruar te historise se arkitektures shqiptar...

Posted: 2019-11-10 15:33:32
Lexo me shume!