Aktivitetet e AQTN

Ketu do te gjeni nje liste te plote te aktiviteteve te zhvilluara nga Arkivi Qendror teknik i Ndertimit, si dhe ne bashkpunime me institucione, universitete etj.

Ekspozitë “Under Pressure - Facts of socialist architecture in Albania”

Promovimi i BotimeveArkitektura e periudhës së komunizmit në Shqipëri vendoset për herë të parë nën fokusin e një audience ndërkombëtare, përmes ekspozitës “Under Pressure - Facts of socialist architecture in Albania”, e hapur në Venecia, Itali, prej 27 qershorit deri më 21 korrik 2017.

Date: 27.06.2017
Vendi: IUAV, Dorsoduro 2196, 30123 Venice, Italy

Promovimi i Katalogut TË PROJEKTOSH PËR TË JETUAR - Projektueset 1945-1990

Promovimi i BotimeveMë datë 25. 05. 2017, ora 11°°, në “Xheko Imperial”, u organizua eventi, i cili bëri prezantimin e katalogut “TË PROJEKTOSH PËR TË JETUAR-Projektueset 1945-1990”. Ky katalog mori në analizë punën e grave dhe vajzave arkitekte e konstruktore në fushën e ndërtimit për periudhën kohore 1945 - 1990.

Date: 25.05.2017
Vendi: “Xheko Imperial” (ish Carslberg)

Promovimi i Botimeve Urat dhe Ujesjelles

Promovimi i BotimevePromovimi i botimeve Urat dhe Ujesjelles, u bë në Fakultetin e Inxhinjerisë së Ndërtimit, në bashkëpunim me MZHU!

Date: 05.12.2016
Vendi: Fakulteti i Inxhinjerise së Ndërtimit

Stacionet një udhëtim Arkitektonik

StacionetFakulteti i Arkitekturës & Urbanistikës në bashkëpunim me Arkivin Qendror Teknik të Ndërtimit, hapen më datë 08. 11. 2016, ora 18°°, në Qëndren Rinore të Tiranës ekspozitën me teme: STACIONET – NJË VËSHTRIM ARKITEKTONIK

Date: 08.11.2016
Vendi: Qendra Rinore Tiranë, Rruga e Kavajës

Ekspozita "Veprat që ndërtuan Histori" (Universiteti Metropolitan)

Ekspozita UMTMë datë 21 tetor 2016 , #Metropolitan në bashkëpunim me Arkivin Qëndror Teknik të Ndërtimit çelen ekspozitën “Veprat që ndërtuan histori – Edicioni i parë”.

Date: 21.10.2016
Vendi: UMT

Takim me Projektuesit 2016

Takim me ProjektuesMe datë 06.10.2016, Arkivit Qëndror Teknik i Ndërtimit, zhvilloj një takimi të përbashkët me projektuesit, në kuadrin e bashkpunimit dhe shkëmbimit të ideve në fushën e projektimit dhe zbatimit.

Date: 06.10.2016
Vendi: Hotel Diplomat

Ndërtesa të Bardha Arkitektura e Spitalëve (1945 -1990)

Ndertesat e BardhaUniversiteti Politeknik i Tiranës, Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës, Ministria e Zhvillimit Urban, Arkivi Qëndror Teknik i Ndërtimit, Instituti i Monumenteve të Kulturës,ne sallen "Motra Tone" te Galerise Kombëtare te Arteve, hapen ekspoziten me teme: Ndertesa te Barrdha - Arkitektura e Spitaleve 1945-1990.

Date: 16.12.2015
Vendi: "Motra Tone" te Galerise Kombëtare te Arteve

Takim pune me specialistët e fushës së ndërtimit nga Kosova

Takim me Specialist nga Kosova Me datë 18.06.2015, pranë Arkivit Qëndror Teknik të Ndërtimit, u zhvillua takimi i përbashkët pune nga drejtuesit e AQTN-së, me përfaqesues të Ministrise së Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor të Kosoves, në kuadrin e bashkpunimit dhe shkëmbimit të eksperiencave në fushën e arkivimit të dokumentacionit teknik.

Data: 18.06.2015
Vendi: Arkivi Qendror teknik i nNdertimit

Banesat e Parafabrikuara Histori me Beton

Banesat e ParafabrikuaraNë datë 22.04.2015, ora 18:00 në Galerinë e Arteve, salla "Motra Tone" u hap ekspozita me temë: "Banesat e Parafabrikuara - Histori me Beton". Kjo ekspozitë vjen në kuadrin e bashkëpunimit të Ministris së Zhvillimit Urban (MZHU) dhe Universiteteve, në bazë të marrëveshjeve të firmosura nga Ministri i MZHU dhe Rektorateve përkatës.

Date: 22.04.2015
Vendi: Galerinë e Arteve, salla "Motra Tone"

Aktivitet me rastin e 20 vjetorit të krijimit të Arkivit Qëndror Teknik i Ndërtimit

Aktiviteti i 20 Vjetorit Me rastin e 20 vjetorit të krijimit të Arkivit Qëndror Teknik i Ndërtimit, Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit dhe Arkivi Qëndror Teknik i Ndërtimit organizuan një takim ditën e premte, dt. 27. 06. 2014, ora 10:00, salla UNESCO në Muzeun Historik Kombëtar.

Data: 27.06.2014
Vendi: Salla Unesko (Muzeu Historik Kombetar)

Vlerat kombëtare, kulturore e historike në fushën e ndërtimit

Aktiviteti Vlerat KulturoreArkivi Qëndror Teknik i Ndërtimit dhe Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit organizuan me datë 07/12/2013 një aktivitet me temë "Vlerat kombëtare, kulturore e historike në fushën e ndërtimit, që posedon Arkivi".

Data: 07.12.2013
Vendi: Hotel "Diplomat"

Fillimi

Na ndiqni në Facebook për të rejat më të fundit
2017 © AQTN. All rights reserved.