Ndërtesa të Barrdha Arkitektura e Spitaleve 1945-1990.

Arkitektura e Spitaleve Universiteti Politeknik i Tiranës, Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës, Ministria e Zhvillimit Urban, Arkivi Qëndror Teknik i Ndërtimit, Instituti i Monumenteve të Kulturës,ne sallen "Motra Tone" te Galerise Kombëtare te Arteve, hapin ekspoziten me teme: Ndertesa te Barrdha - Arkitektura e Spitaleve 1945-1990. Celja e saje u be behet me 16 Dhjetor 2015 ora 17:00, dhe qendroj e hapur per deri me date 22 Dhjetor 2015. Arkitektura e spitaleve 1945-1990 Kjo ekspozitë, është një tentativë për të kthyer vëmendjen në një kapitull të pashkruar të historisë së arkitekturës shqiptare; në trashëgiminë e realizmit socialist. Duke hedhur vështrimin në një periudhë në të cilën është ndërtuar shumë dhe për të cilën është folur pak, si dhe duke vlerësuar të thyer tabunë e përballjes me historikun e zhvillimit të vendit gjatë komunizmit, synohet të evidentohen vlerat arkitektonike e ndërtimore të periudhës 1945 – 1990.

 • 1
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 2.2
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Ky projekt u përgatit dhe u kurua nga:

Gjergj Islami, Gjergj Thomai , Marsida Tuxhari
dhe
Albano Guma, Ana Pekmezi, Bruno Rama, Dardan Vukaj, Eris Lila, Rahel Belegu, Suada Muraku

Fillimi

Na ndiqni në Facebook për të rejat më të fundit
2017 © AQTN. All rights reserved.